Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Σήμερα ξεκινάει η ηλεκτρονική υποβολή των φετινών δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος, φυσικών και νομικών προσώπων.


Σήμερα αναμένεται να ανοίξουν οι πύλες του TaxisNet για την ηλεκτρονική υποβολή των φετινών δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος, φυσικών και νομικών προσώπων. Η προθεσμία λήγει στις 15 Ιουνίου για τα φυσικά πρόσωπα και στις 31 Μαΐου για τα νομικά πρόσωπα. 

Υποχρεωτικά ηλεκτρονικά θα πρέπει να υποβάλλουν φέτος τις δηλώσεις τους μισθωτοί και φορολογούμενοι που αποκτούν εισοδήματα από ακίνητα, γεωργικό εισόδημα, εισόδημα από εκμίσθωση ή δωρεάν παραχώρηση γεωργικής γης, εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες, ή εισόδημα από αλλοδαπή, όταν αυτό ξεπερνάει τις 12.000 ευρώ.

Από την υποχρέωση ηλεκτρονικής υποβολής εξαιρούνται οι υπόχρεοι που αποκτούν εισοδήματα από συντάξεις, εκτός κι αν αποκτούν και εισοδήματα από ατομική επιχείρηση ή ελευθέριο επάγγελμα και όσοι μετέχουν σε νομικά πρόσωπα της παραγράφου 4 του άρθρου 2 του ΚΦΕ, οι οποίοι μπορούν να υποβάλουν την δήλωση φορολογίας εισοδήματος τους, είτε σε έντυπη μορφή στις αρμόδιες ΔΟΥ, είτε προαιρετικά με τη χρήση ηλεκτρονικής μεθόδου επικοινωνίας μέσω Διαδικτύου.

Η ΓΓΠΣ έχει ήδη εκδώσει κλειδάριθμους σε περισσότερους από 325.000 φορολογούμενους, γεγονός που σημαίνει ότι σύντομα θα λάβουν συστημένη επιστολή, στην οποία θα αναγράφονται οι κωδικοί τους με τους οποίους θα μπορούν να κάνουν χρήση των ηλεκτρονικών υπηρεσιών.
Παράλληλα, εντός των ημερών ολοκληρώνεται και η αποστολή των φετινών εντύπων της φορολογικής δήλωσης σε όλους όσοι έχουν εισοδήματα κάτω από τις 12.000 ευρώ, καθώς και σε όλους τους συνταξιούχους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου